ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


«Ε, ΟΧΙ και το νερό!”

100 ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΑΘ

Φεβρουάριος – Μάιος 2018
Ας ενώσουμε και πάλι τις δυνάμεις μας!

Το «SOSτε Το Νερό», το «Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ», η «Καλλιστώ» και  οι «WaterWarriors» απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης σε μια ανοιχτή συνάντηση με θέμα τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, μετά και την πρόσφατη ένταξη της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο.  Το κάλεσμα με σύνθημα «ε, ΟΧΙ και το νερό!» και τίτλο «100 δράσεις κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ» είναι για τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, στις 19:00, στην αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Τέσσερα χρόνια μετά το εμβληματικό Δημοψήφισμα του 2014 κατά της πώλησης του Νερού, η απειλή της ιδιωτικοποίησής του επανέρχεται στο προσκήνιο με την πρόσφατη ένταξη της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο. Το «SOSτε Το Νερό», το «Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ», η «Καλλιστώ» και  οι «WaterWarriors» πήραμε την πρωτοβουλία να οργανώσουμε αυτήν την συνάντηση.
Με την εμπειρία της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ μας, αλλά και με την τοπική αυτοδιοίκηση και με πολλές άλλες συλλογικότητες, φορείς και μεμονωμένους πολίτες στην οργάνωση και υλοποίηση του δημοψηφίσματος, συνεχίζουμε να δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε την πώληση του νερού σε ιδιώτες. Καλούμε πολίτες, φορείς και συλλογικότητες, μέσα από ποικίλες δράσεις (πολιτιστικές πρωτοβουλίες, ημερίδες, ανοιχτές συζητήσεις, προβολές κ.λπ.), να εκφράσουμε και πάλι δυναμικά και κατηγορηματικά προς όλους, ότι η Θεσσαλονίκη συνεχίζει αυτόν τον αγώνα ενωμένη.

Ελάτε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, στις 19:00, στην αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στην πρώτη ανοιχτή συνάντηση για να ενημερωθούμε και να οργανώσουμε μαζί τις δράσεις αυτές και να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα για το αυτονόητο:

Το νερό της Θεσσαλονίκης είναι ΚΟΙΝΟ ΑΓΑΘΟ

ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ!